کودکان کار در خدمت باتری های لیتیوم-یونی
- توضیحات
- نوشته شده توسط Super User
- دسته: blog
- بازدید: 246

کودکان کار در خدمت باتری های لیتیوم-یونی، “من ۲۴ ساعت وقتم را در تونلها میگذرانم. صبح به داخل تونل میروم و صبح روز بعد هم بیرون میآیم… مادرخواندهام میخواست مرا به مدرسه بفرستند. پدرخواندهام مخالف بود و من را مجبور کرد در معدن کار کنم.” اینها سخنان پاول، یک یتیم ۱۴ ساله است که کار کردن در معدن را از ۱۲ سالگی شروع کرد. او از شرایط سخت و خطرناک کار کردن در معدنهای کوبالت در کنگوی جنوبی به محققان سازمان عفو بینالملل گفت. با توجه به اینکه از کوبالت عمدتا به عنوان یکی از مواد خام باتریهای لیتیوم یونی استفاده میشود، احتمالا باتری گوشی آیفون یا سامسونگ به کمک کودکان کار هفت ساله تولید شده است. براساس گزارشی که سازمان عفو بینالملل منتشر کرده، کوبالت استخراج شده توسط کودکان کار در باتریهای لیتیوم یونی استفاده میشود. این باتریها هم متعاقبا در محصولاتی مثل گوشی، تبلت و کامپیوتر تولید شرکتهای بزرگی مثل اپل، سامسونگ و سونی استفاده میشود.
این کودکان نه تنها برای ساعتهای طولانی در معدنهای کوبالت کار میکنند، بلکه بارهای سنگینی از سنگ معدن را حمل میکنند. این سنگها بعضا بین ۲۰ تا ۴۰ کیلوگرم وزن دارند. آنها همچنین بدون هیچ امکانات و تجهیزات ایمنی مثل دستکش و ماسک کار میکنند. به این ترتیب به طور پیوسته در معرض میزان زیادی از کوبالت قرار دارند.
براساس مرکز کنترل بیماری آمریکا، تماس مداوم با گرد و غبار حاوی کوبالت میتواند به ناراحتیهای مرگبار ریوی منجر شود. استنشاق ذرات کوبالت میتواند به آسم، تنگی نفس، تضعیف عملکرد ریه و حساس شدن دستگاه تنفسی منجر شود.
در گزارش سازمان عفو بینالملل آمده، کوبالت از معادنی استخراج میشود که سوءاستفاده از کودکان در آنجا رایج است. سپس این مواد فرآوری شده و توسط شرکتهای تولیدکنندهی باتری در چین و کرهی جنوبی خریداری میشود. تولیدکنندگان باتری هم آنها را به غولهای بزرگ تکنولوژی میفروشند.
اپل به نوبهی خودش عنوان کرده که به هیچ عنوان کار افراد زیر سن قانونی را تحمل نمیکند؛ و اینکه اگر بفهمد یکی از تامینکنندگاناش از کودکان کار سوءاستفاده میکند، آن تامینکننده را مجبور میکند که هزینهی لازم برای سفر بازگشت آن کودک به خانه را بپردازد. همچنین آن تامینکننده موظف خواهد بود بودجهی تحصیل فرد زیر سن قانونی را تامین کند. سامسونگ هم در این میان، گفته که به هیچ وجه سوءاستفاده از کودکان کار را تحمل نخواهد کرد و قرارداد با تامینکنندهی خاطی باطل خواهد شد. سونی هم بیانیهای منتشر کرد و در آن عنوان کرد که با تامینکنندهها مشغول همکاری است تا به مسایل مربوط به حقوق بشر و شرایط کار بپردازد.
سازمان عفو بینالملل از جمهوری کنگو خواسته که فعالیتهای معدنی نامعتبر را کنترل کند و سیستمها و راهکارهایی برای جلوگیری از به کار گماشتن کودکان کار توسعه دهد.