دریافت ناکافی پروتئین و نادیده گرفتن فیبر، دو اشتباه تغذیه ای که باعث پیری زودرس می شود، بدون شک همهی مردم دوست دارند در دوران سالمندی ظاهر و احساس خوبی داشته باشند. اگرچه راهکار جادویی برای جوان ماندن وجود ندارد، اما آنچه که میخورید یا مینوشید میتواند بهطرز شگفتانگیزی به سلامتی شما در دوران سالمندی کمک کند یا مانع آن شود. در این مقاله به رایجترین اشتباهات تغذیهای که باعث پیری زودرس میشوند و کیفیت زندگی را کاهش میدهند اشاره میکنیم. اگر میخواهید زندگی سالم در دوره سالمندی را تجربه کنید، تا انتهای این مطلب همراهی ما بمانید.
دریافت ناکافی پروتئین
محققان با انجام تحقیقات مختلف به این نتیجه رسیدهاند که از ۳۰ سالگی به بعد در هر دهه از زندگی تقریبا ۵ درصد عضله از دست میدهید که به این پدیده سارکوپنی میگویند. اگر سارکوپنی شدید باشد، توانایی شما برای فعالیت کمتر میشود، احساس ضعف میکنید و در معرض خطر زمین خوردن و شکستگی استخوان قرار میگیرید.
رژیم غذایی شما در دوران سالمندی، بهویژه مقدار پروتئین موجود در آن، نقش مهمی در مبارزه با سارکوپنی و حفظ تودهی عضلانی دارد. با این حال، تحقیقات نشان دادهاند که متاسفانه یک سوم افراد سالمند پروتئین کافی دریافت نمیکنند. برای داشتن زندگی سالم در دوره سالمندی باید به ازای هر کیلوگرم وزن بدن ۰/۸ گرم پروتئین دریافت کنید.
راهی حل: سعی کنید در تمام وعدههای غذایی و میان وعدههای خود پروتئین بیشتری قرار دهید. گوشت قرمز، ماکیان، غذاهای دریایی، لبنیات و حبوبات از بهترین منابع پروتئین هستند. با این حال، ممکن است بعضی از افراد بهدلیل مشکل در جویدن یا بلع غذا، قادر به مصرف بعضی از غذاهای پرپروتئین مانند گوشت نباشند. بنابراین، برای دریافت پروتئین کافی باید روی منابعی تمرکز کنید که جویدن و بلع آنها راحتتر است (مانند لبنیات و تخممرغ). علاوه بر این، میتوانید بخشی از پروتئین مورد نیاز خود را با مصرف پودر پروتئین تامین کنید.
نادیده گرفتن فیبر
فیبر به بهبود عملکرد دستگاهی گوارش، حفظ باکتریهای سالم روده و جلوگیری از تجمع سمومی که میتوانند به سرطان رودهی بزرگ و سایر سرطانهای دستگاهی گوارش منجر شوند کمک میکند. این ماده برای قلب هم ضروری است، چون سطح کلسترول خون را کاهش میدهد و از ابتلا به بیماری قلبی پیشگیری میکند. با این حال، شواهد نشان میدهد که بسیاری از افراد در مصرف آن کوتاهی میکنند.
راهی حل: دستورالعملهای غذایی فعلی توصیه میکنند که بزرگسالان زیر ۵۰ سال در طول روز ۲۵ تا ۳۴ گرم فیبر دریافت کنند. بعد از ۵۰ سالگی، بدن روزانه به ۲۲ تا ۲۸ گرم فیبر نیاز دارد. میوهها، سبزیجات، غلات کامل و حبوبات از بهترین منابع فیبر به شمار میروند.